Imprimare

 
 
 
 
 

RUHLE

 
 
 

Incepand cu anul 2013, Utilia Food Systems  este reprezentantul oficial al companiei Ruhle GmbH, Germania.

Utilajele Miknetum mixeaza, tumbleaza si  framanta cu ajutorul padelelor ce se invart in sens contrar. Varietatea produselor mixate si tumbleizate a crescut foarte mult in ultimii 10- 15 ani, fapt ce duce lanecesitatea dezvoltarii utilajelor  specifice care sa usureze fabricarea acestora. Miknetum de la Ruhle este un astfel de utilaj.

 

  

Ruhle cucereste piata de nisa, adresandu-se atat companiilor mici si mijlocii, cat si celor cu o productie mai larga, asigurand cresterea semnificativa a profiturilor. Structura permanent in schimbare a societatii, preocuparea pentru alimentatie, precum si rapiditatea cu care cerintele pietei se modifica sunt motivele pentru care este necesara prezenta echipamentelor care sa teoria in practica, cu eficienta maxima.

Compania Ruhle GmbH este o afacere de familie care a luat nastere cu 18 ani in urma. In acest moment majoritatea echipamentelor sale sunt instalate ca mixere pentru imbunatatirea carnii ca materie prima sau in productia de kebab. In ceea ce priveste tumblerul High Tech, acesta se foloseste pentru produse pretentioase de genul jambonului bio sau produselor maturate care contin o cantitate foarte mica de aditivi.

 

Atat consumatorii, cat si producatorii, se pare ca au dezvoltat o sensibilitate cu privirea cantitatii de aditivi folositi, lucru relevant prin nenumaratele sarcini pe care laboratorul Ruhle a fost nevoit sa le indeplineasca in ultimii ani. Limitarile generatiei de tumbler classice au devenit evidente, transferul   energiei kinetic e catre carne si distributia sa uniforma asupra lotului nefiind in concordanta cu cererile. In mod ideal, fiecare bucata din produsele prelucrate trebuie tratata la fel, indifferent de dimensiunile utilajului sau ale lotului.

In cazul produselor de consistente diferite, echipamentele clasice de tumblare au tendinta de a oferi mai putina energie catre structurile mai solide de carne, desi, de fapt, ar avea nevoie de mai multa. Pe de alta parte, structurile mai moi, primesc in mod disproportionat mai multa energie kinetica.

Aceasta este una din principalele problem pe care Miknetum isi propune sa le elimine.

Distributia variabila a energiei  este o caracteristica a masinilor de mari dimensiuni. Miscarea in interiorul masinii nu este create atat de bratele de tumblare, cat de bucatile de carne care se rotesc una peste cealalta. In trecut, problema era rezolvata in mod empiric prin reglarea cat mai precisa a echipamentului, dar totusi produsele lotului trebuiau sa fie cat mai asemanatoare ca si caracteristici pentru a obtine aceleasi rezultate. Diferentele intre piesele mai mici si moi si cele mai mari si mai solide aveau ca rezultat variatia calitatii.

Miknetum rezolva aceasta problema prin cele doua brate independente unul fata de celalalt care asigura trei tipuri de miscari. Varianta de baza este caracterizata de bratul exterior rotativ cu racleta, fixat in mijlocul cuvei; al doilea brat, fixat de asemenea in mijloc, se roteste in aria centrala a cuvei.  Acest lucru permite o functionare impecabila pe doua traiectorii separate.

Bratul central functioneaza impreuna cu cel exterior, fiind adiacent acestuia, formand impreuna o lopata imensa ce poate ridica intregul continut al cuvei. Aceasta asamblare este in special utila in cazul bucatilor mari de jambon. In cazul sistemului classic de tumblare, piesele sunt mai degraba rotite decat lasate sa cada, astfel energia kinetica ajungand cu dificultate in interiorul lor.

Unda de soc creata prin reglarea bratelor de rotire, astfel incat acestea sa ridice carnea pana la cel mai inalt punct al cuvei si sa o lase sa cada de acolo, penetreaza carnea foarte egal si are ca rezultat obtinerea unei structuri echilibrate a acesteia. Clasica rotire a bucatilor de carne avea ca efect stresarea structurii celor moi mai mult decat a celor mai tari, rezultand consistente diferite in aceeasi bucata de carne.

Bratul rotativ exterior are ca sarcina sa impiedice absorbtia sau inghetul pe peretii cuvei si formeaza, impreuna cu cel de-al doilea brat, o miscare puternica de forfecare.  Timpul de mixare este drastic redus. Bulgarii de condimente care se formeaza in carnea pentru carnati sunt complet indepartati, ba chiar bucatile de branza proaspata pot fi sparte intr-o masa fara uniforma.

In functie de cat de malaxat trebuie sa fie produsul, bratul cetral se poate invarti cu viteza de doua, trei ori mai mare fata de cel exterior. In acest fel, chiar si o cantitate mare de carne poate fi malaxata in acest fel, profitand in acelasi timp de efectele obisnuite ale tumblerului, racirea si vacuumul.

Daca bratul central se roteste in aceeasi directia ca cel exterior, dar cu o viteza mai mare, rezulta o mixare usoara care echilibraza amestecul. 

Functia principala a acestei metode este tumblarea intensiva, necesara pentru a optimiza absorbtia lichidului intr-un ciclu cat mai scurt de functionare .  De asemenea, permite mixarea unui produs mai sensibil fara sa aiba ca rezultat faramitarea exagerata a acestuia, cum ar fi salatele sau pastele semipreparate. O buna distribuire a uleiului, condimentelor si aditivilor ajuta la economisirea a cel putin 10 % din ingredientele specificate.

Bratele de malaxare isi demonstreaza eficacitatea atat in modul de rotire simultana, cat si in cel de rotire in directii diferite pentru ca functioneaza intr-un container cu diametru foarte mare, care permite caderea si framantarea cat mai precise.

Datorita caracteristicilor de  igienizare si de umplere/golire a cuvei, timpul de operare scade simtitor, chiar si la ciclurile de scurta durata. Miknetum foloseste proprietatile Tumblerului de inalta tehnologie avand urmarind sa scurteze cat mai mult timpul de chimbare a lotului. Indepartarea si montarea la loc a bratelor de amestecare au fost si ele imbunatatite pentru a fi usor de manevrat de cate un singur operator.

Extinderea tehnologica a echipamentului Miknetum necesita utilizarea unui control computerizat astfel incat intreaga operare sa fie cat mai facila. Astfel a aparut o noua generatie de computere foarte stabile in mediul de lucru al echipamentelor Miknetum.

In final apare intrebarea de ce sa achizitionezi un asemenea echipament, daca te afli déjà in posesia unor tumbler si mixere de buna calitate? Ne vine in minte citatul mereu actual al lui Henry Ford “nimic nu este atat de bun, incat sa nu poata fi imbunatatit”. Este foarte important sa cream mereu lucruri inovatoare, pentru ca posibilitatile de lucru cu carnea sunt departe de a fi epuizate.

Aici intervine Miknetum, care face un salt in dezvoltarea acestui tip de utilaje si permite obtinerea unor rezultate mult imbunatatite prin utilizarea cantitatilor mai mici de aditivi si a timpului mai scurt de operare. Echipamentul isi amortizeaza investitia in doar cativa ani, indiferent de modul de utilizare.

Miknetum este disponibil in variante de 400, 900 si 1500 litri. Rata de umplere ajunge in toate cele trei variante la 70%. 

 

 

 

Contactati-ne

Ne puteti contacta la: 

Mobile:  +40 (0) 721.127.012
Tel/Fax: +40 (0) 212.362.055
E-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Profilul Companiei

Despre Noi

Punctele noastre forte sunt abatorizarea, transarea si prelucarea carnii proaspete. Ne-am axat pe aceste operatiuni pentru ca suntem specialisti in optimizarea indicilor de transare.

Orice vanzare de echipamente este insotita in prealabil de o demonstratie gratuita in sectia dumneavoastra pentru a va convinge de randamentele lor.